Menu

Sprog:

Vil du dyrke på din altan

Vil du nyde hjemmedyrkede grøntsager og urter til sommer? Så er det tid til at begynde at plante. Hos Balco deler vi vores bedste tips til, hvordan du kan dyrke på din altan.

At dyrke på altanen er en fantastisk måde at få grønt og måske endda høste dine egne grøntsager, urter eller blomster. Foråret er det ideelle tidspunkt at starte med såning eller plantning for at få en frodig og produktiv balkon i de varmere måneder. Her er fem tips til, hvad du kan dyrke på din altan, som du bør starte med om foråret:

Fem tips til, hvad du kan dyrke på din altan

Tomater – Tomatplanter trives godt i krukker på en solrig altan. De kræver regelmæssig vanding og gødning samt støtte for at kunne vokse opad. Der findes sorter, der er specielt udviklet til at blive dyrket i krukker, og disse plejer at have et mindre vækstmønster, som passer til balkondyrkning.

Urter – Urter som basilikum, mynte, persille og koriander kan nemt dyrkes på altanen. De kræver ikke meget plads og kan også dyrkes i mindre krukker eller kasser. Urter kan lide sol, men kan have brug for lidt skygge i de varmeste sommerdage. De giver også en dejlig smag til madlavningen.

Vil du dyrke på din altan
Vil du dyrke på din altan
Vil du dyrke på din altan

Salat – Bladsalat kan sås direkte i krukker eller kasser og begynder at vokse hurtigt. Salat er perfekt til successiv såning; ved at så nyt frø med et par ugers mellemrum, kan du have frisk salat hele sommeren.

Jordbær – Jordbær kan dyrkes i hængende kurve eller i specielt designede jordbærkrukker på altanen. De har brug for en solrig placering og jævn fugtighed. At dyrke jordbær på altanen kan være ekstra givende, da du kan nyde søde og saftige bær direkte fra planten.

Peberfrugter og chili – Både peberfrugt- og chilipeberplanter kan trives godt i krukker på en solrig og beskyttet plads på altanen. De giver ikke kun gode frugter, men er også smukke at se på med deres farverige frugter mod de grønne blade. Sørg for god dræning i dine altankasser og krukker, og brug en næringsrig jord. Regelmæssig vanding og gødning ifølge plantens behov vil hjælpe dine altanplanter med at trives.

Dyrk på din altan og skab et grønt fristed

En anden effektiv måde at friske altanen op på er planter, af alle slags. Bland grønne og farverige planter for nemt at skabe interessante kontraster. Har du en altan med meget plads, kan du bruge større krukker til at dyrke både blomster og krydderier (glem ikke at beskytte bunden, så gulvet eller altanmåtten ikke bliver ødelagt).

Vil du dyrke på din altan
Vil du nyde hjemmedyrkede grøntsager og urter til sommer? Så er det tid til at begynde at plant

Har du en mindre altan kan højden udnyttes i stedet. Stable æblekasser i højden, så du kan placere planter både i og oven på kassen for at skabe grønt på forskellige niveauer på altanen. Et andet trick er at anskaffe sig en blomstertrappe eller et blomsterstativ med plads til flere krukker. Har du børn eller kæledyr? Tænk på ikke at lave en for høj ordning, der kan klatres i.

Det første skridt kan være at spørge personalet i blomsterhandlen om råd og tips til planter. Er det en åben altan, hvor planterne skal kunne tåle lidt frost om foråret, eller en glaslukket altan, hvor der kan blive varmt i solen i sommermånederne?

Vi hos Balco ønsker jer en dejlig forår og sommer på altanen.


Kontakt Balco Altaner

Kontakt Balco Altaner. Hvis du vælger at samarbejde med os, kan du føle dig tryg gennem hele processen.

Balco – Europas største altanfirma

Drømmer du også om et uderum, når solens stråler varmer udenfor? I så fald er du langt fra alene. Med en åben eller glasinddækket altan får du ikke bare ekstra kvadratmeter tilføjet til dit hjem, men også en markant forøgelse af boligens værdi.

En altan åbner dit hjem mod naturen, forlænger udesæsonen og giver sågar støtte til dit humør og helbred. Vælger du en glasinddækket altan kan du mindske støj fra eksempelvis en nærliggende motorvej. Derudover reducerer en glasinddækket altan udgifterne til opvarmning betragteligt, idet solens varme bliver indfanget og udnyttet. Godt for pengepungen – godt for klimaet.

Vi leverer altaner af uhørt høj kvalitet og i et æstetisk design. Kombineret med en stor erfaring og solid økonomi er vi en pålidelig og stabil samarbejdspartner, som sikrer dig en tryg byggeproces.

Balco har kontorer rundt om i Europa: Balco Sverige, Balco Norge, Balco Finland, Balco Tyskland, Balco Storbritannien, Balco Polen og Balco Holland.

Åben altan fra Balco Altaner Denmark
Åben altan fra Balco
Glasinddækket altan fra Balco Altaner Denmark
Glasinddækket altan fra Balco

Balco Altaner er størst inden for altaner i Europa. Læs mere om vores altaner.

Abonner på vores nyhedsbrev!

Få løbende information om vores produkter og løsninger til boligejerforeninger, kommunale boligselskaber, private ejendomsejere, arkitekter og bygherrer.