Menu

Sprog:

Dyrk planter på altanen

Selvfølgelig kan man dyrke planter på altanen! Vi giver råd om bær, frugter og grøntsager, som egner sig til såning i sensommeren, og som du kan dyrke på din altan, samt råd om, hvordan du passer dem.

Ruccola: Ruccola er en krydret og pebret salat, der vokser hurtigt. Den trives godt i mildere vejr og er perfekt til sensommersåning på altanen. Ruccolaen kan plantes i en krukke med veldrænet jord og placeres et solrigt sted eller i halvskygge. Tag de små, spæde blade, når de er modne, og brug dem i en dejlig salat.

Sølvbede: Sølvbede er en næringsrig bladgrøntsag, som er let at dyrke på altanen. Den trives ved mildere temperaturer og har smukke, farverige blade med grønt, rødt eller gult. Sølvbedefrøene skal sås i en krukke med løs jord (let, sandholdigt jord), som placeres et sted med delvis skygge. Høst bladene regelmæssigt, når de er unge, da de unge blade smager bedst.

Rødbede: Rødbede er en anden grøntsag, der er perfekt til såning i sensommeren. Den er hårdfør og trives i køligere temperaturer. Så rødbedefrøene i en dyb krukke eller plantekasse med veldrænet jord. Placer den et solrigt sted, og hold jorden fugtig. Høst rødbederne, når de er tilpas store og saftige.

Kål: Visse kålsorter, såsom grønkål og savojkål, trives godt, når de sås i sensommeren. Det er hårdføre grøntsager, som kan tåle lidt kulde, og som bliver ved med at vokse i de køligere efterårstemperaturer. Så kålfrøene i en stor krukke eller plantekasse med veldrænet jord, som placeres et solrigt sted eller et sted med delvis skygge. Høst de yderste blade, når de er store nok.

Dyrk planter på altanen - Balco Altaner
Dyrk planter på altanen

Dyrk hindbærbuske på altanen

Hindbær: Hindbærbuske i krukker giver dejlige, søde bær, som du kan nyde sidst på sommeren. Placer krukken et sted med masser af sol, og sørg for at give hindbærrene nok vand i den varme periode. Husk at give buskene noget at klatre op ad, så de kan holde sig oprejst.

Ved at så disse planter i sensommeren kan du blive ved med at få friske og sunde grøntsager, selvom sommeren går på hæld. Hvis du sørger for at passe planterne i henhold til deres behov, kan du se frem til en rigelig høst på din altan!


Kontakt os

Kontakt Balco Altaner. Hvis du vælger at samarbejde med os, kan du føle dig tryg gennem hele processen.

Balco – Europas største altanfirma

Drømmer du også om et uderum, når solens stråler varmer udenfor? I så fald er du langt fra alene. Med en åben eller glasinddækket altan får du ikke bare ekstra kvadratmeter tilføjet til dit hjem, men også en markant forøgelse af boligens værdi.

En altan åbner dit hjem mod naturen, forlænger udesæsonen og giver sågar støtte til dit humør og helbred. Vælger du en glasinddækket altan kan du mindske støj fra eksempelvis en nærliggende motorvej. Derudover reducerer en glasinddækket altan udgifterne til opvarmning betragteligt, idet solens varme bliver indfanget og udnyttet. Godt for pengepungen – godt for klimaet.

Vi leverer altaner af uhørt høj kvalitet og i et æstetisk design. Kombineret med en stor erfaring og solid økonomi er vi en pålidelig og stabil samarbejdspartner, som sikrer dig en tryg byggeproces.

Balco har kontorer rundt om i Europa: Balco Sverige, Balco Norge, Balco Finland, Balco Tyskland, Balco Storbritannien, Balco Polen og Balco Holland.

Abonner på vores nyhedsbrev!

Få løbende information om vores produkter og løsninger til boligejerforeninger, kommunale boligselskaber, private ejendomsejere, arkitekter og bygherrer.