Glasinddækkede altaner

Vi giver facaden liv

Glasinddækkede altaner kan gøre underværker, selv for de mest triste facader. Det har vi efterhånden mange beviser på.

Vores unikke altanløsning er en investering, der forøger boligens værdi og gør boligmiljøet mere attraktivt. For beboerne er det primært indendørs, at der bliver skabt nye muligheder. Det skyldes, at altanen giver hjemmet et ekstra rum og dermed en ny dimension.

Kontakt os

Fordele ved Balco

Øger din trivsel:

Glasinddækkede altaner anvendes mere og bidrager til øget trivsel og færre flytninger.

Forøger boligens værdi:

Glasinddækkede altaner øger værdien af din ejendom. I langt de fleste tilfælde overstiger boligens merværdi, ved et fremtidigt salg, værdien af investeringen i altanen.

Forøg sikkerheden.

Eftersom de boende tilbringer meget tid på deres indglaserede altaner, øges ”nærværet” i området omkring ejendommen, hvilket medfører en reduktion af hærværk.

Din bedste investering

Skaber mere plads

Med en glasinddækket altan bliver hjemmet større, og boligen får en ekstra dimension.

Forlænger altanens levetid

Levetiden for en altan med glasinddækning forlænges med op til 50 år sammenlignet med en ubeskyttet betonplade. Glasinddækkede altaner beskytter både facaden og mindsker behovet for vedligeholdelse af vinduer og døre.

Mindsker støj

En glasinddækning dæmper trafikstøj fra eksempelvis en nærliggende vej eller jernbane betragteligt. Undersøgelser viser, at en integreret glasinddækning fra Balco sænker lydniveauet med op til 20 dB.

Skaber bedre indeklima

De glasinddækkede altaner varmer luften op, inden den strømmer ind i lejligheden. Virkningen bliver et bedre termisk indeklima.

Giver mere lys

Med en korrekt udformning kan en glasinddækning gøre både altanen og lejligheden lysere. Placeringen af altanen, vinklen og materialet hjælper nemlig med at opfange lyset.

Sparer på energien

Glasinddækkede altaner reducerer ejendommens udgifter til opvarmning med op til 20 procent til glæde for både din økonomi og klimaet.

En fleksibel løsning med mange muligheder

Vi tilbyder mange forskellige muligheder, hvad angår udformning og dræning samt valg af døre, glas, farver og materialer. Denne fleksibilitet stiller store krav til os som producent og leverandør. Derfor har vores konstruktører høj teknisk kompetence, ligesom vores projektledere har stor erfaring.

Med den helt rigtige udformning bliver vores altaner en vigtig del af arkitekturen, hvor glasset bidrager til et bedre boligmiljø og større kontakt med livet udenfor.

Se film om Twin® vinduet
Se film om Design™ vinduet

Vores glasinddækningssystem i detaljer

Betonplade

Betingelserne for etablering af altaner er altid forskellige. I nogle tilfælde er der en eksisterende altanplade, som kan vedligeholdes og udvides. Nogle gange fremstilles en helt ny. Balcos bundplade består af en stålramme med en integreret plade i beton. Konstruktionen vejer cirka halvt så meget som en traditionel betonplade. Pladen er en stiv konstruktion med forberedte huller i stålrammen. Derfor kræver pladen ingen efterfølgende bearbejdning. Alt stål er rustbeskyttet af varmgalvanisering. Betonen er af høj kvalitet og styrke. Armeringsstængerne er fuldt indkapslet for den bedst mulige korrosionsbeskyttelse. Delvist gennem indkapsling, men også ved hjælp af såkaldte luftporer i betonen. Der er tale om et system med små luftporer, der gør betonen frostbestandig. Dette skyldes, at porerne fungerer som ekspansionsbeholdere, hvor vandet får lov til at fryse uden at ødelægge betonen. Designet harmonerer med den 50-årige livscyklus, der er foreskrevet til denne type design.

Fastgørelse

Vores erfarne ingeniører i Balco dimensionerer hvert enkelt altanprojekt efter gældende standarder. Designet er patenteret og fungerer ved at fastgøre en lisene til bygningen. Lisenen løber langs facaden og står på en konsol på soklen eller et fundament i jorden. Dette holdes på plads med beslag i etageadskillelsen i huset. Vi fastgør derefter altanpladen og loftet til søjlerne. Standardmetoden er brug af en såkaldt trækstang fra altanpladen til lisenen. I tilfælde, hvor vi ikke kan lægge al belastningen på bygningen, bruger vi en søjle i forkant på altanen nede på et nyt fundament. Dette aflaster og beskytter bygningen. Søjlen er tilpasset det enkelte projekt, så den matcher boligen og facaden.

Vinduessystem

Alle vores vinduessystemer består af vedligeholdelsesfri materialer som glas og aluminium. Inden du vælger, er det vigtigt at tænke på, hvordan den glasinddækkede altan skal fungere. Skal den kunne åbnes helt? Fra gulv til loft? Eller er det muligheden for at lukke regn og blæst ude, der lokker mest? Skal ruderne kunne pudses indefra? Når du kender svaret på disse spørgsmål, er det nemmere at træffe dit valg.

Balco

Twin®

Med vores unikke vindue Twin får du to systemer i ét. Maksimal fleksibilitet og mulighed for at åbne hele altanen. Det elegant designede vindue kan både åbnes som et skydevindue og foldes ind som et foldevindue. Twin-vinduet er smidigt og enkelt at håndtere. Det kræver ingen kræfter – kun et let skub på rammen for at skyde vinduet til side. Når du vil folde det ind, løftes et lille håndtag skjult i vinduets ramme. Du kan desuden folde hvert enkelt vindue ind separat, når du for eksempel har brug for at pudse vinduer. Få et tilbud.

Balco

Design™

Vinduessystemet Design er markedets mest stabile og støjsvage rammefri system. En ubrudt glasoverflade, hvor vinduets glas er i samme plan som brystningsmaterialet. Design er markedets eneste system, som nemt kan betjenes med én hånd. Med en magnetisk nøgle, der placeres på vinduets underkant, åbnes låsetapperne, hvorefter du folder vinduet indad. Med et let skub skydes vinduerne sideværts, indtil altanen er helt åben. Vinduerne lukkes og låses, når du fjerner den magnetiske nøgle fra vinduet. Design har ingen synlige håndtag og er et meget elegant system. Fraværet af lodrette profiler giver fri udsigt og et let udtryk. Få et tilbud.

Frontsystem

Fælles for vores fronter er de homogene profiler i aluminium uden unødvendige metaldele, popnitter og fugemasse. Vi sætter desuden fronterne uden på altanbunden, hvorved glasinddækningen ikke stjæler plads på altanen og desuden beskytter betonpladen mod fugt.

Balco

Twin® Air Glasinddækningssystem – med ramme og håndlister

Vinduer

Med Balcos unikke vindue Twin får du to systemer i ét. Maksimal fleksibilitet og mulighed for at åbne hele altanen. Det elegant designede vindue kan åbnes som et skydevindue og foldes ind som et foldevindue.

Front

Glasinddækningens brystning er sænket til fordel for større vinduer. Brystningen er cirka 800 mm høj, og af sikkerhedsmæssige årsager har fronten en håndliste 1 meter over gulvet. Du kan vælge mellem flere forskellige materialer i brystningen. Få et tilbud.

Balco

Design Air Glasinddækningssystem – uden ramme, med håndliste

Vinduer

Design™ er Balcos foldevindue uden ramme. Design kan også være en del af frontsystemet Vision. Systemet er markedets mest stabile og støjsvage rammefri system. Det skaber en illusion af en ubrudt overflade, fordi vinduets glas er i samme plan som brystningens materiale. Design™ er markedets eneste rammeløse system, der nemt kan betjenes med én hånd.

Front

Glasinddækningens brystning er sænket til fordel for større vinduer. Brystningen er cirka 800 mm høj, og af sikkerhedsmæssige årsager har fronten en håndliste 1 meter over gulvet.

Balco

Vision® Air Glasinddækningssystem – uden ramme, uden hjørnestolper, med håndlister

Vinduer

Vision er markedets mest stabile og støjsvage rammefri system. Design har ingen synlige håndtag. Med en magnetnøgle i vinduets nederste kant åbnes systemet, hvorpå man folder ind.

Front

Glasinddækningens brystning er sænket til fordel for større vinduer. Brystningen er cirka 800 mm høj, og af sikkerhedsmæssige årsager har fronten en håndliste 1 meter over gulvet. Du kan vælge mellem flere forskellige materialer i brystningen.

Balco

Design Sight Glasinddækningssystem – uden ramme, uden håndliste

Vinduer

Systemet er markedets mest stabile og støjsvage rammefri system. Det skaber en illusion af en ubrudt overflade, fordi vinduets glas er i samme plan som brystningens materiale.

Front

Glasinddækningens front er oftest opdelt i to dele. Den øverste del er et udsigtsvindue placeret i tilpas højde, så du får en uhindret udsigt, når du sidder på altanen.

Balco

Twin® Sight Glasinddækningssystem – med ramme, uden håndlister

Vinduer

Med Balcos unikke vindue Twin får du to systemer i ét. Maksimal fleksibilitet og mulighed for at åbne hele altanen. Det elegant designede vindue kan åbnes som et skydevindue og foldes ind som et foldevindue.

Front

Glasinddækningens front er oftest opdelt i to dele. Den øverste del er et udsigtsvindue placeret i tilpas højde, så du får en uhindret udsigt, når du sidder på altanen. Glasinddækningen har af sikkerhedsmæssige årsager en brystningshøjde på mindst 1 meter.

Balco

Vision® Sight Glasinddækningssystem – uden ramme, uden hjørnestolper og håndlister

Vinduer

Vision er markedets mest stabile og støjsvage rammefri system. Design har ingen synlige håndtag. Med en magnetnøgle i vinduets nederste kant åbnes systemet, hvorpå man folder ind.

Front

Glasinddækningens front er oftest opdelt i to dele. Den øverste del er et udsigtsvindue placeret i tilpas højde, så du får en uhindret udsigt, når du sidder på altanen.

Balco

Space Kraftigt glasinddækningssystem – med gulv-til-loft vinduer, med udvendigt rækværk

Vinduer

Glasinddækningen leveres med etagehøje skydevinduer. Skydevinduerne er meget stabile og forsynet med rammer. Du skyder dem sidelæns for at åbne altanen. Med en firkantnøgle kan du åbne og folde vinduerne ind.

Balco

Twin® Etagehøj Glasinddækningssystem – med gulv-til-loft vinduer

Vinduer

Med Balcos unikke vindue Twin får du to systemer i ét. Maksimal fleksibilitet og mulighed for at åbne hele altanen. Det elegant designede vindue kan åbnes som et skydevindue og foldes ind som et foldevindue. Twin-vinduet er smidigt og enkelt at håndtere. Det kræver ingen kræfter, men kun et enkelt skub på rammen for at skyde vinduet til side. Når du vil folde det ind, løftes et lille håndtag skjult i vinduets ramme.

Balco

TwinView™ Air Glasinddækningssystem – med ramme og håndlister

Vinduer

Vi har videreudviklet vores mest populære vindue Twin, og har både gjort profilerne tyndere og vinduespartierne smallere, når de er åbne. De smalle profiler giver et generøst lysindfald og et godt udsyn. Når vinduerne er lukket, dannes en ensartet glasflade, som mindsker eksponeringen af vinduernes profiler. Med TwinView har Balco taget endnu et skridt i virksomhedens miljømål ved at mindske andelen af aluminium med 12 procent.

Front

Glasinddækningens brystning er sænket til fordel for større vinduer. Brystningen er cirka 800 mm høj, og af sikkerhedsmæssige årsager har fronten en håndliste 1 meter over gulvet. Du kan vælge mellem flere forskellige materialer i brystningen.

Balco

TwinView™ Sight Glasinddækningssystem – med ramme, uden håndlister

Vinduer

Vi har videreudviklet vores mest populære vindue Twin, og har både gjort profilerne tyndere og vinduespartierne smallere, når de er åbne. De smalle profiler giver et generøst lysindfald og et godt udsyn. Når vinduerne er lukket, dannes en ensartet glasflade, som mindsker eksponeringen af vinduernes profiler. Med TwinView har Balco taget endnu et skridt i virksomhedens miljømål ved at mindske andelen af aluminium med 12 procent.

Front

Glasinddækningens front er oftest opdelt i to dele. Den øverste del er et udsigtsvindue placeret i tilpas højde, så du får en uhindret udsigt, når du sidder på altanen. Glasinddækningen har af sikkerhedsmæssige årsager en brystningshøjde på mindst 1 meter.

Brystninger

Brystningen på altanen er baseret på lysinput, gennemsigtighed og design. Balco tilbyder en række brystningsmaterialer i forskellige farver. Det er muligt at blande forskellige farver og materialer, såsom dekorative profiler i stål eller aluminium, hvilket gør det muligt at gøre facaden ekstra udtryksfuld. Vi vælger sammen med arkitekten, den rådgivende ingeniør eller i direkte dialog med kunden et altandesign samt de rette farver og materialer. • Skinneprofilen består af en homogen rørprofil for øget stabilitet. • Midtersprossen tilsluttes inde i den lodrette profil, hvilket gør fronten stabil. Alle fastgørelser er dækket af en farvekoordineret justeringsprofil ved gulvet. • Glas og plademateriale kan ændres og skiftes inde fra altanen for at lette fremtidig vedligeholdelse.

Afløbssystem

Dræning er helt sikkert en af de vigtigste funktioner på en glasinddækket altan og noget, vi tager meget alvorligt. Med vores patenterede afløbssystem CleanLine® mindskes risikoen for de snavsede rande, som rindende vand ofte skaber uden på en beklædning. Derudover minimeres risikoen for, at der driver vand ind på altanen, når det blæser, og der samtidig er undertryk på altanen. Vandet opfanges i den nederste skinneprofil og ledes via vandrette kanaler ud til hjørnestolperne. I stolpernes indvendige kanaler ledes vandet derefter ned til underkanten af den nederste altan (hvis der er tale om flere altaner i for eksempel et sammenhængende etagebyggeri). Der er indbygget et ekstra sikkerhedsafløb i altanpartiets bundprofil for at sikre afvanding af altandækket, i tilfælde af at du har glemt at lukke vinduerne i regnvejr.

Ventilation

God ventilation bidrager til et bedre klima, både på altanen og inde i lejligheden. Alle vores altansystemer er forsynet med vores patenterede ventilationssystem VentTec® med det formål at mindske kondens og sikre god ventilation på altanen.

Låsesystem

På vores altaner er der en børnesikkerhedslås, der låses med en magnet. Det skaber ekstra tryghed for børnefamilier.

Skillevægge

En skillevæg bruges, når en altan bygges sammen med en anden altan. Mellemvæggen er en energieffektiv, ildfast og stenuldsisoleret væg omgivet af en stålplade.

Let gavle

En let gavle er en smallere gavl med kun ét vindue. Det ses tit, når du har en indeliggende altan. Håndtaget låses op med en magnetisk nøgle, som placeres på gavlens håndtag. Drej håndtaget ned, og åbn vinduet. For at lukke vinduet skal du flytte håndtaget tilbage til dets oprindelige position og dreje håndtaget op. Vinduet låses, når du fjerner magnetnøglen.

Tag

Et tag gør din altan mere hyggelig og giver dig beskyttelse mod både kulde og varme. Valg af tag afhænger af den type altan, du har. Vi hjælper dig med at finde den bedste tagløsning til din facade. Løsningen er tilpasset de vejrforhold, du bor i; sol, regn, vind eller sne. Alle Balcos tag er designet med ventilation for at minimere kondens, som kan føre til fugt og skimmel. Taget fås som isoleret eller uisoleret. Valgfri tagafvanding og snebeskyttelse.

Klimavæg

Ved at inddække hele facaden og skabe en såkaldt klimavæg minimeres vedligeholdelsen af facade, vinduer og altaner, samtidig med at du sparer en stor mængde energi.

Tilbehør

Vores glasinddækkede altaner er med til at give facaden et flot og elegant helhedsindtryk. For at bevare udtrykket, når altanerne er på plads, anbefaler vi, at du også tænker nøje over de små detaljer. Mange af dem får betydning for din oplevelse, når du “flytter ud” i det nye rum.

Balco

Gulvbelægning

Ensfarvet nålefilttæppe der gør altanen ekstra hyggelig. Blødt at gå på og let at rengøre med en støvsuger.

Balco

Indgangsdør

Indgangsdør med cylinderlås til altaner i stueplan.

Balco

Blomsterkasse

Det er muligt at udstyre altanvinduerne med blomsterkasse. Under glasskærmens nedre skinne er en rille, hvor blomsterkasse fastgøres. Blomsterkassen kan placeres både på ydersiden og indersiden af ruderne og indeholder en indvendig plastikkasse, som du nemt kan løfte og plante i. blomsterkasse fås i alle farver.

Balco

Rullegardin

Alle vores fronter har indbyggede beslag og skærm til rullegardin. Eftersom rullegardinerne er tilvalg, kan du enten bestille dem fra starten eller vente til senere. Rullegardinet fås også eldrevet, men skal i så fald bestilles fra start. Du kan også vælge de eksklusive rullegardiner fra Silent Gliss til din glasinddækkede altan.

 

Du kan vælge mellem flere forskellige stofkvaliteter og farver

Balco

Elektrisk markise

Elektriske markiser er altid en mulighed. Markiserne er tilpasset altanen og fås i forskellige farver. Markisen betjenes let med den medfølgende fjernbetjening. Kommer med eller uden solstyring. Altid vindstyret.

Balco

Vista®- Glashjørne

Glashjørnet Vista® giver altanen fantastisk panoramaudsigt og et moderne arkitektonisk udtryk.
Indefra: Glashjørnerne giver altanen lys og rum, samtidig med at de åbner for mere udsigt indefra. Hjørnerne er forsynet med et glas, der slipper mest muligt lys ind. Kan kombineres med et plisségardin.
Udefra: Glashjørnerne er et unikt, patenteret design, som giver altanen et moderne arkitektonisk udtryk.

Balco

Plisségardin

Plisségardiner beskytter mod både sol og nysgerrige blikke. Det laginddelte materiale giver liv på altanen, og de rene linjer giver et udtryk af perfektion. Plisségardiner løber gennem snore eller sidekanaler i yderkanten for at skabe stabilitet og styres med håndtag, der sidder fast i under-/overkanten.

Balco

LED-belysning

Skaber et behageligt lys og giver facaden ekstra liv. Belysningen er fastgjort over vinduerne og monteres i forbindelse med fremstillingen af altanen. LED-belysningen kan dæmpes og leveres med en fjernstyret lysknap, som du kan placere hvor som helst.

Balco

Flagbeslag

Vores vinduer kan udstyres med en flagmontering. Disse kan monteres i forbindelse med konstruktionen eller bestilles på et senere tidspunkt. De er tilpasset og leveres i farvematchende vinduessystem.

En Balco altan giver facaden liv

Balco har siden 1987 leveret tusindvis af altaner til tilfredse kunder i Europa.

Har du lignende projekter i tankerne! – Vi er altaneksperter

Indtast navn, telefonnummer og e-mail – så kontakter vi dig. Vi laver ikke individuelle altaner til private huse.

    Jeg har læst og er enig Balcos Integrity Policy